Om oss

Good Garden verkar i Stockholm sedan starten 2012 och drivs av systrarna Anette Blåberg och Katarina Blåberg.

Idag ingår även Michelle Sundström, landskapsarkitekt och samarbetspartner Brita Montonen, landskapsarkitekt.

I vårt nätverk finns andra specialister inom området evidensbaserad design, alltid med relevant utbildning inom området.

Vi har även ett brett kontaktnät av samarbetspartners med olika spetskompetenser inom relevanta yrkesområden  så att arbetsgruppen kan anpassas efter projekten.

Katarina Blåberg

VD och delägare i Good Garden AB. Gestaltningsstrategi och implementering utifrån Evidensbaserad och hälsofrämjande design. Fil kand. i internationell medicin och bakgrund som sjuksköterska och inom ledarskap

Anette Blåberg

Kreativt ansvarig och delägare i Good Garden AB. Gestaltningsstrategi och implementering utifrån Evidensbaserad och hälsofrämjande design. Utbildad illustratör med lång arbetslivserfarenhet.

Brita Montonen

Utbildad Arkitekt SAR/MSA, Chalmers. Arbetar numera även som landskapsarkitekt med särskild styrka i att optimera samspelet mellan arkitektur och utemiljö i vårdmiljöer.

Michelle Sundström

Landskapsarkitekt LAR/MSA. Drivs starkt av att hitta lösningar som är estetiskt tilltalande samtidigt som de är hållbara och klimatsmarta.

Bakgrund

Kärleken till jorden och viljan att skapa ett mänskligare samhälle har funnits hos familjen Blåberg i generationer. Där systrarna Anette och Katarina Blåberg växte upp, på den bondgård som byggts av farfars far, var det inte bara självklart att ta hand om jorden, naturen och jordbruket. Gemenskapen och omsorgen om varandra var minst lika viktig. Inte minst har släktens många starka kvinnor påverkat och inspirerat.
Här finns bland andra farfars mor Alma som medverkade till starten av Missionsförbundet, farmor Sonja som var projektledaren i släkten, lite barsk men också rättvis och snäll, faster Judith, tant Lilly och tant Calla som alltid fanns där, trygga, kloka och med tid för att lyssna och hjälpa till.
Det självklara och starka samhällsengagemanget tillsammans med passion för och kunskap om naturen och dess kraft, lever vidare i Good Garden. Att möjliggöra stimulerande och rogivande utemiljöer för barn, gamla, ja för alla som saknar möjlighet att själva bestämma om sin närmiljö, är mer än att bara skapa trädgårdar. Att se sambanden mellan hälsa och natur, nyttan och pedagogiken med en trädgård, är mer än en insikt. Det är ett kall och en mission.